Вести Македонија Ударни вести

Украдена опремата на соларното дрво на Кејот на Вардар

  “Уништена е дел од опремата околу соларното дрво на Кејот на Вардар. Скршен е ормарот во кој се сместени уредите, при што украдена е внатрешната опрема и батериите за работа на ова соларно дрво (полнење на електрични тротинети и други е – уреди).   Во изминатите месеци свесно се уништуваше урбана опрема и се […]