Алтернатива Настани

ТАНЦ ФЕСТ 2023 – “ЛЕЈДИ МАГБЕТ” во МНТ

  ТАНЦУВАЈЌИ СОЗДАВАМЕ ИДНИНА! ТАНЦ ФЕСТ 2023 – 19то издание ЛЕЈДИ МАГБЕТ (Квартетот), Скопје танцов театар, Продукција 2023, МНТ Кореографија и режија Рисима Рисимкин   Музика Тони Китановски Костими Благој Мицевски Сценографија Матеа Мијановиќ   Настапуваат: Лејди Магбет: Анастасија Данчевска Магбет: Дејан Битровски Вештерка, алтер его на Лејди Магбет: Бобан Русески, Вештерка, алтер его на […]

Алтернатива Настани

Отварање на Танц Фест 2023 – Таленти во Движење

  ТАНЦУВАЈЌИ СОЗДАВАМЕ ИДНИНА!, 04.04.2023, 20:00 часот, Македонски Народен Театар   КОДАРТС ТАНЦОВА КОМПАНИЈА, Ротердам, Холандија НЕМОЖНА ЉУБОВ Кореографија: Џианхуи Ванг Музика: Нова композиција, Хошико Јамане Драматургија: Константинос Шацикипраиос Костими: Asalia Khadjé, Jianhui Wang Репетитори: Кит-Дерик Рендолф, Квентин Роџер   ХОРИЗОНТ ОД НАСТАНИ Кореографија: Мациеј Кузмински Музика: Јохан Јохансон, Лет од градот (уредил Мациеј Кузмински) […]