Алтернатива Настани

Театарска претстава на Пина Бауш КАФЕ „МИЛЕР“ во Кинотека

  На 27 април (четврток), со почеток во 20:00 ч., на кинотечната програма е необичниот настан, снимената театарска претстава на Пина Бауш –  КАФЕ „МИЛЕР“ (Café Müller).     Филмот е снимен во 1985, со времетраење од 50 мин., во режија Пина Бауш (Pina Bausch) и со танчерите Малу Аjродо, Пина Бауш, Доминик Мерси, Jан […]