Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Влада: Трговците да прибавуваат задолжителни количества овошје и зеленчук

  Владата на вчерашната седница донесе одлука трговците кои продаваат овошје и зеленчук, да прибавуваат и продаваат 70 проценти од количествата коишто ги продале во јануари и февруари. Оваа одлука, којашто следува по одлуката за замрзнување на цените на определени видови овошје и зеленчук, е предвидено да важи до крајот на април. Заклучено е дека […]