Вести Македонија Ударни вести

Османи: Постоењето на „ѕид на раздвојување“ на луѓето е неодржливо и спротивно на основните принципи на ОБСЕ

  Слободата на движење на луѓето во Одзиси е целосно блокирана со „ѕид на раздвојување“ што е жално и неприфатливо во 21-от век. Ова го истакна Претседавачот со ОБСЕ Бујар Османи кој денеска оствари теренска посета на преминот Одзиси, Грузија каде имаше прилика од прва рака да ги види ефектите врз населението кое е поделено […]