Вести Македонија Ударни вести

Директорот на БЈБ, Тасевски ја отвори обуката на тема „Јавна и приватна безбедност“

  „Јавната безбедност претставува дел од севкупната безбедност, односно оној најконкретен облик на безбедноста насочен кон заедницата и кон нејзините граѓани. Сегмент што во целост е нормативно регулиран со низа законски акти – Закон за полиција, Закон за прекршоци против јавниот ред и мир, Закон за приватно обезбедување и други, но и од подзаконските акти, […]