Магазин Наука и Технологија

Нови дигитални навики и јазик: од бебе мајмун до дигитален номад

  Во денешното дигитално доба, старата изрека „Сликата вреди илјада зборови“ станува се повистинита. Без разлика дали им пишувате пораки на пријателите, објавувате на социјалните мрежи или разговарате со колегите, една слика често ги пренесува вашите мисли подобро од многу реченици. Она што порано беа гримаси, тон на гласот и положба на телото, денес се […]