Вести Македонија Ударни вести

Петровска во посета на касарната во Петровец на отворање на новата спомен соба

  Министерката за одбрана, Славјанка Петровска денеска ја посети касарната „Страшо Пинџур“ во Петровец каде е сместена Првата пешадиска бригада која е и најголема единица на Армијата. Во касарната во Петровец, министерката изврши обиколка на армискиот објект кој по четиримесечната реконструкција денеска претставува вистински репрезент за НАТО Армија во која стандардот на припадниците и нивните […]