Вести Македонија Ударни вести

Досие: Готвачи на дезинформации (Прва видео епизода)

  Манипулација, пропагадна, лажна информација, извртена вест, дезинформација. Сите овие термини сме ги слушнале многупати кога станува збор за нешто чија цел е да се изманипулира јавноста. Колку што има различни токувања за дезинформацијата, толку има и објаснувања за тоа кој ја шири. Политичари, интересни и бизнис групи, нашето најблиско опкружување, сите се на долгата […]