Вести Македонија Став Ударни вести

Платформа за родова еднаквост: Кој му даде на Владиката телевизија за погубна и отровна идеологија против жените?

  Платформата за родова еднаквост, независна и неформална мрежа на македонски граѓански организации за женски права составена од 28 организации и мрежи кои здружено делуваат во насока на унапредување на родовата еднаквост во Република Македонија, длабоко сме загрижени од неодамнешната изјава на владиката Петар во врска со правата на жените и нивната положба во современото […]