Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Пред 31 година ја создадовме сопствената парична единица – денарот

  Пред 31 година беше поставена институционалната рамка на монетарниот систем на нашата држава.   На 26 април 1992 година, точно на Велигден, Собранието на Република Македонија ја усвои Антиинфлациската програма и пакет законски и други акти со кои се поставуваат темелите на независноста на Народната банка, како и издавањето на сопствената парична единица – […]