Алтернатива Настани

Нов превод на романот „Ѓорѓиќ се враќа“ од Горан Војновиќ

  Деновиве од печат излезе преводот на новиот роман на словенечкиот писател Горан Војновиќ насловен „Ѓорѓиќ се враќа“.   По објавувањето на „Југославија, моја дежела“ и „Смоква“, ова е трето дело на регионалната книжевна ѕвезда кое излегува на македонски јазик, во издание на ИЛИ-ИЛИ.   Преводот од словенечки на македонски јазик е на Давор Стојановски, […]