Алтернатива Настани

Ганиу: Хепи Шелтер и општина Чаир постигнаа високи успеси со собирањето на кучињата бездомници

  Точно еден месец по потпишувањето на Меморандумот за соработка помеѓу општина Чаир и Здружението за заштита на животни „Хепи Шелтер“ Скопје, значително е намален бројот на кучињата бездомници во Чаир. Додека со потпишувањето на овој Меморандум и отпочнувањето на акциите на терен, општина Чаир стана прва во земјава која по ваков модел го решава […]

Вести Македонија

Ганиу: Чаир прва општина со Центар за стартап бизниси и иновации

  Градоначалникот на Чаир, и кандидат на ДУИ за следните четири години на оваа позиција, Висар Ганиу денеска во Старата скопска чаршија се сретна со млади луѓе од оваа општина, каде ги информираше дека Општина Чаир ќе обезбеди 400 квадратни метри простории, канцеларии опремени за развој на почетни бизниси и нови идеи за развој.   […]

Алтернатива Вести Македонија Настани

Потпишан меморандум за заштита и третман на животните “Happy Shelter” во Чаир

  Градоначалникот на Чаир, Висар Ганиу, денеска потпиша меморандум за соработка со организацијата за заштита и третман на животните ‘Happy Shelter’, Кемал Незири. Овој меморандум доаѓа како трајно решение за бројните барања на жителите на Чаир, кои поднеле жалби до општина Чаир и до органите на редот во врска со бездомните кучиња.     „За […]

Вести Македонија Ударни вести

Град Скопје: Започна изградбата на кружен тек во Чаир

  Екипите на Град Скопје денеска почнаа со изградба на кружен тек меѓу улиците Втора македонска бригада и Кемал Сејфула, во општината Чаир. Градежните работи на новиот кружен тек се очекува да завршат за околу два месеца, во зависност од временските услови.     “Оваа локација ја одбравме токму поради тоа што густината на сообраќајот […]