Вести Македонија Ударни вести

Пристигнаа новите електрични локомотиви

  Во Скопје деновиве пристигнаа последните три од нарачаните четири електрични локомотиви за потребите на Железници – Транспорт. Новите кинески локомотиви постепено ќе се пуштаат во сообраќај за потребите на товарниот железнички сообраќај, а една од нив веќе е ставена во функција за влечење на товарните возови. Инвестицијата за обнова на возниот парк е во висина од […]