Вести Македонија Ударни вести

Исплатата на паричниот додаток за енергенси ќе продолжи да се исплаќа од октомври

  Во однос на информациите изнесени во јавноста за намалување на износот на паричните права од социјална и детска заштита, Министерството за труд и социјална политика ја известува јавноста дека исплатата на паричниот додаток заради покривање на дел од трошоците за потрошувачка на енергенси во домаќинството за корисници на Гарантирана минимална помош и право на […]