Вести Македонија

КК Гостивар: Индолентен однос и негрижа на Општина Гостивар за спортот

    КК Гостивар и во оваа 2021 година жилаво се бореше со останатите тимови во најелитното кошаркарско натпреварување во земјава. Новата година ќе ја пречека на 4.позиција на табелата што е одличен и најголем успех на спортски колектив од Гостивар. Но, пред замиинувањето на 2021 сакаме да се осврнеме на нешто друго, и да […]

Спорт

Реакција на КК Гостивар: Според кој критериум ги распределувате јавните пари на граѓаните на Гостивар?

  “Кошаркарскиот клуб Гостивар, најостро реагира на односот на Општина Гостивар при предлог распределбата на општинските пари наменети за спорт. Согласно најновите објави на комисиите за 21 седница на Советот на Општина Гостивар во чиј предлог од предвидени 9,2 милиони денари, 4 милиони се предвидени за еден субјект, а остатокот за сите останати спортски субјекти […]