Вести Македонија Топ теми Ударни вести

МНР до Ковачев: Секој европратеник кој го почитува достоинството на државата и нејзините граѓани е добредојден во Северна Македонија

  За Владата на Северна Македонија, приоритетно прашање е членството во ЕУ. За таа цел се ставени на располагање сите владини и административни ресурси за успешно завршување на скрининг процесот и отворање на првиот кластер – фундаменти. Паралелно се работи и на уставните измени кои влегуваат во клучна фаза, каде за кратко време работната група […]