Вести Македонија Ударни вести

ГРАД СКОПЈЕ СО ИТНИ МЕРКИ ПРОТИВ АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО

  Бесплатен јавен превоз, запирање на градежните работи и поскапен паркинг меѓу редицата итни мерки од надлежност на Градот Согласно со Законот за квалитет на амбиентниот воздух, на барање на Владата на Република Северна Македонија и Министерството за здравство, Градот Скопје објави итни мерки и препораки за намалување на загадувањето на воздухот, кои ќе стапат […]