Вести Македонија

Кампања “СТУДИРАЈ НА АУЕ – ФОН, ПЛАТИ КАКО НА ДРЖАВЕН”

  Доколку праксата за време на студирањето Ви е подеднакво важна колку и теоријата и сакате одговор од професорот на секое поставено прашање, во било кое време, ова е ШАНСА за секој матурант! Американскиот Универзитет на Европа – ФОН стартува со кампањата „СТУДИРАЈ НА АУЕ – ФОН, ПЛАТИ КАКО НА ДРЖАВЕН” за ранo пријавување на матуранти. […]

Вести Македонија Ударни вести

Во тек е испорака на решенијата за субвенциониран студентски оброк

  Министерството за образование и наука информира дека во тек е генерирање и испорака на решенија преку порталот е-услуги на 9.562 студенти кои ги исполнија условите и го остварија правото на субвенциониран студентски оброк во рамки на вториот рок од повикот за аплицирање. Процесот ќе биде заокружен денес.    Вкупно 545 апликации се одбиени поради […]

Вести Македонија Ударни вести

Мобилна апликација за помош на жртвите на насилство „Биди безбедна”

  Првата мобилна апликација за помош и поддршка на жртвите на насилство “Биди безбедна”, креирана од Министерството за труд и социјална политика заедно со UNDP, достапна е на три јазици: македонски, албански и ромски. Апликацијата ќе им помогне на жртвите на семејно насилство брзо и едноставно да побараат помош и поддршка, без разлика на времето […]

Вести Македонија Ударни вести

Има уште групи како „Јавна соба“ за кои јавноста не знае

  Групата „Јавна соба“ на мобилната апликација за инстант пораки „Телеграм“ деновиве ја разбранува јавноста заради тоа што во неа се споделувале фотографии од разголени девојки меѓу кои наводно има фотографии и од малолетни лица. Целиот скандал наметнува повеќе прашања, меѓу кои и зошто е избрана токму „Телеграм“ комуникациската апликација за оваа намена, кој сѐ […]