Алтернатива Настани

Биенале на македонската архитектура во „Мала станица“

  Во просториите на „Мала станица“ деновиве се отвори  Биеналето на македонската архитектура каде што се изложени проекти реализирани во согласност со Правилникот на БИМАС на Асоцијацијата на архитекти на Македонија (ААМ) во периодот од 2018 до 2020 година и од 2021 до 2023 година. Мишко Ралев, претседател на Асоцијацијата на архитекти на Македонија, на […]

Алтернатива Настани

Изложба на Валмир Азири во „Мала станица“

  Во Националната галерија (објект „Мала станица“) вечер (8 јуни), во 19:00 часот, ќе биде отворена самостојната изложба „Кон ѕвездите 2“ од Валмир Азири. Станува збор за шеста  изложба на Азири, кој досега ги реализираше: изложбата нa фотографии „Рефлексија”, изложбата со дигитални графики „Во почетокот беше зборот“, изложбата на дигитални принтови „Сенки на душата“, изложбата […]