Вести Македонија Ударни вести

Од денеска ограничени маржи наместо замрзнати цени

  Денес стапи на сила одлуката за одредување највисоки трговски маржи на продажните цени на основните прехранбени производи во трговијата на големо и мало, која ја донесе Владата на предлог на Министерството за економија и престанува да важи одлуката за замрзнување на цените на основните прехранбени производи. Новата одлука, во која на листата на основни […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

“АЛКАЛОИД” донира 200.000 евра и ги намалува цените на 158 производи

      Веќе две недели компанијата „Алкалоид АД Скопје“ функционира во извонредно турбулентни услови. Се бориме за обезбедување залихи на производи кои не ни се примарна дејност, но во моментов се од суштинско значење за сите; се соочуваме со огромни логистички предизвици во услови на затворени граници, блокирани и поскапени суровини и амбалажи; секојдневно […]