Вести Изјави Македонија Ударни вести

Заев: Континуирано работиме на подобрување на економските политики

  Премиерот Зоран Заев на својот Фејсбук профил посочува дека континуирано се работи на подобрување на еконосмките политики со цел зголемување на конкурентноста на деловниот сектор и отворање на нови работни места. “Континуирано работиме на подобрување на економските политики за зголемување на конкурентноста на деловниот сектор и отворање нови работни места. Владата на 41-вата седница […]

Вести Македонија Ударни вести

Град Скопје: План за надминување на економските последици од вонредната состојба

  Градоначалникот Шилегов на денешната прес-конференција ги соопшти конкретните мерки што ги презема Градот Скопје во интерес на полесно надминување на економските последици од пандемијата со коронавирусот за сите граѓани во земјава.     “Во овие тешки моменти за сите, одржавме седница на Советот на која преземавме конкретни чекори со кои во голема мера ја […]