Вести Македонија Ударни вести

Општина Карпош: Дозволите за доставувачите на храна и лекови важат и овој викенд/празник

  Како резултат на новите одлуки од Владата, а во врска со коронавирусот, Општина Карпош ги известува сите фирми кои вршат достава на храна/лекови, а кои веќе имаат добиено известувања од Општината за вршење на дејност и во полициски час, дека истите и понатаму имаат важност (во тек на работната недела после 19:00 часот и […]

Вести Македонија Ударни вести

Општина Карпош со јавен повик за ONLINE работа- достава продукти, храна од маркти, аптеки и ресторани

  Како резултат на пандемијата со коронавирус и воведениот полициски час, Општина Карпош објавува ЈАВЕН ПОВИК И ПРИЈАВА за online работа и достава на продукти од храна од маркети, ресторани, производи од аптеки  и слично на територија на Општина Карпош. Согласно владините мерки за online работа и достава на продукти од маркети и аптеки, достава […]