Вести Македонија Ударни вести

Ново финансирање на ЕБОР во време на кризата со корона вирус

  ЕБОР ја покажува својата поддршка за Северна Македонија со нови €2.5 милиони наменети за Охридска Банка АД Скопје, кои ќе и помогнат на земјата во намалување на влијанието од пандемијата на корона вирусот врз економијата. Ова е првиот потпишан договор за кредитирање од почетокот на глобалната криза, кој ќе ја поддржи енергетската ефикасност на резиденцијалните […]