Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Забрана на акции и промоции на прехранбени и земјоделски производи во трговијата на мало

  Владата на денешната 185 седница, на предлог на Министерството за економија, донесе одлука со која се забранува на трговците кои вршат трговија на мало на земјоделски и прехранбени производи да нудат акциска продажба (акција) и промотивна продажба (промоција), со исклучок на алкохолни и безалкохолни пијалаци, при нивно ставање во промет. Оваа одлука е донесена […]