Вести Македонија Ударни вести

“АЛКАЛОИД” го реализираше проектот за гасификација на локалитетот во Ѓорче Петров

    Во согласност со планот за капитални вложувања за 2019 и за 2020 година, “АЛКАЛОИД” АД Скопје реализираше инвестициска активност за приспособување и за воведување природен гас на локалитетот Ѓорче Петров. Инвестициската активност е со вредност од 1 милион евра и опфаќа изведба на нов подземен гасовод на локалитетот, пуштање во употреба на два […]