Вести Став Ударни вести

ДОМ: Општина Струга веднаш да започне со отстранување на дивоградбите

  Зелената партија ДОМ е длабоко загрижена од вчерашната изјава за медиумите на градоначалникот на Струга, со која тој порачува дека во Струга не треба да се уриваат дивоградбите. Според Кривичниот законик бесправното градење е кривично дело. Во член 244-а стои: Тој што гради или изведува градба или врши надзор над градба на сопствено или […]