Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Силјан Мицевски му дал 10.000 евра на Груевски на рака и 70.000 за МЗТ

  На барање на Обвинителството, денеска продолжи со сведочење на бизнисменот Силјан Мицевски од Битола за предметот „Талир”.По предметот се води постапка за незаконско финансирање на ВМРО-ДПМНЕ. На прашање дали некогаш донирал во ВМРО-ДПМНЕ, Силјан Мицевски изјави: „Да, лично сум однел 10.000 евра кај премиерот Никола Груевски. За ВМРО-ДПМНЕ и индиректно сме донирале, за избори. […]