Вести Македонија Ударни вести

Средба на претседателот Џафери со Н.Е. Хасан Мехмет Секизќок

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери,денеска оствари средба амбасадорот на Република Турција, Н.Е. Хасан Мехмет Секизќок. На средбата беше изразено заемно задоволство од одличните билатерални односи и успешната соработка меѓу двете земји, во духот на традиционалното пријателство и партнерство. Претседателот Џафери се осврна на плодната соработка меѓу Собранието на Република Северна Македонија […]