Алтернатива Настани

КИНОТЕКА: Одбележување на јубилејниот 60. број на КИНОПИС

  Меѓу активностите на кои Кинотеката е посебно горда – сигурно спаѓа и издавањето на „КИНОПИС – периодичното списание за историја, теорија и култура на филмот и другите уметности“ – кое излегува, единечно или како двоброј, еднаш до двапати годишно. А држејќи чекор со дигиталната ера и дигитализацијата, Кинотеката, на својот сајт (www.kinoteka.mk) – ги има приложено и дигиталните верзии на изданијата на КИНОПИС: од првиот број на списанието, па до бр.55-56 (во PDF-формат) – […]

Алтернатива Настани

КИНОТЕКА: Сите броеви на КИНОПИС достапни се онлајн

  Малку порано од планираното, Кинотеката ги направи достапни онлајн сите досега издадени броеви на „Кинопис“ – списанието за историја, теорија и култура на филмот и другите уметности. Во тек е проектот за дигитализација, скенирање и прикачување на сите броеви на „Кинопис“, но и дека процесот е до некаде усложнет заради тоа што во изминативе […]