Алтернатива Настани

Зоолошка градина со сервали и црвени птици од видот Скарлет Ибис

  Наскоро во Зоолошка градина Скопје ќе пристигнат сервали и црвени птици од видот Скарлет Ибис. Сервалите се африкански предатори од семејството мачки. Сервалот е еден од најголемите претставници од седумте видови на мали мачки, кои го населуваат континентот.     Сервалот претежно живее во Африка, во суб-сахарскиот дел на континентот со исклучок на тропските шуми. […]