Вести Македонија Ударни вести

Поставени првите повратни вендинг машини за амбалажен отпад на „Пакомак“ во Скопје

  Министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини,  денеска заедно со ПАКОМАК, амбасадорката на Швајцарија и директорот на ВЕРО маркетите ја промовираше  долго очекуваната вендинг машини, која веќе од денеска граѓаните на Скопје можат да ја користат и да го одложуваат амбалажниот отпад, а за возврат да добиваат „зелени поени“ кои можат да […]

Алтернатива Македонија Настани Ударни вести

Донација на Битолска млекара и Пакомак-производи и лаптопи за децата од СОС Детско село

  Битолска млекара во соработка со Пакомак реализира донација во лаптоп компјутери и млечни производи за СОС Детско село. Доставени се лаптопи за непречено вклучување на младинците згрижени во СОС Детско село во онлајн наставата како и млечни производи што ги покриваат месечните потреби на програмата за грижа за млади.       Донацијата од […]