Вести Македонија Ударни вести

Почина претседателот на „Сојузот на Ромите“, Амди Бајрам

  Поради проблеми со срцето на 64 годишна возраст почина македонскиот политичар и претседател на политичката партија Сојуз на Ромите од Македонија Амди Бајрам. Амди Бајрам е роден во Скопје и има завршено средно трговско училиште, а извесно време бил генерален директор на текстилното претпријатие „Шутекс“. Бајрам во 1994 станал пратеник во Собранието на Република Македонија како член на Партија […]