Вести Македонија Ударни вести

Петровска: Еднакви можности за жените и мажите во одбраната и Армијата

  Министерката за одбрана Славјанка Петровска денеска учествуваше на панел дискусијата на тема: “Уривање на стереотипите во спортот, професијата, и еднаквоста меѓу половите” на Интернационалниот биатлон форум, организиран од Биатлон Федерацијата на Северна Македонија, а  под покровителство на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија.     “Сериозен предизвик е да се биде министерка за […]

Вести Македонија Ударни вести

Панел дискусија „Органодарителство – состојба и предизвици“ на иницијатива на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска

  На иницијатива на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска, вчера вечер се одржа панел дискусија на тема „Органодарителство – состојба и предизвици“, чија цел е подигнување на јавната свест за дарување на органи и развој на трансплантацијата во нашата држава.     Во своето обраќање пред присутните, Ѓоргиевска истакна дека во исклучително тешки услови, кога фокусот […]