Вести Македонија Ударни вести

Општина Карпош се вклучи во кампањата „НЕ“ за насилство врз жените

  #КажиНЕ и „Не си сама“ се главните слогани и пораки со кои Општина Карпош се приклучува кон „портокаловата кампања“ за спречување на родово базираното насилство која е светски глобален тренд во периодот од 25 ноември до 10 декември. Сите жени и девојчињата заслужуваат безбедно место за живеење. Наместо тоа, во периодот на пандемијата од коронавирусот, […]