Алтернатива Настани

Изложба на Роберт Јанкулоски: „Нови пејзажи – архив на реалноста“

  Национална Галерија – Мала станица, ИЗЛОЖБА на „Нови пејзажи – архив на реалноста“ на Роберт Јанкулоски, 10. декември Изложбата „Нови пејзажи – архив на реалноста“ на Роберт Јанкулоски е победничкиот проект на Конкурсот за зрел уметник кој оваа година премиерно го објави Националната галерија на Република Северна Македонија.   На конкурсот аплицираа 11 кандидати, […]