Вести Македонија

Блокирани сметките на 76 илјади граѓани и на 36 илјади фирми

Народна банка по половина година го објави податокот за блокирани сметки на граѓаните и фирмите, пренесува порталот СДК.МК. Вкупно 76.504 граѓани имале блокирани сметки на крајот на септември. Ним им биле блокирани 179.250 трансакциски сметки. Кај правните лица според податоците, од 120.300 депоненти, на 36.108 им се блокирани сметките. Претходно во март, излегоа последните податоци […]