Вести Свет Ударни вести

ШКОТСКА: На Каталонија треба да и се дозволи да ја одреди својата иднина

“На шпанската покраина Каталонија треба да и се дозволи да ја одреди својата иднина, а покажаните силни чувства на Каталонците не смеат да бидат игнорирани од меѓународната заедница”, оцени денеска шкотската Влада. – Шпанија и натаму ќе има став дека гласањето не е легитимно, но Шпанија не може да ја игнорира јачината на демонстрираните чувства, […]