Вести Македонија Ударни вести

Камионот на плоштад Македонија немал дозвола за движење

  Возилото на приватната компанија чиј камион неовластено влегол на плоштадот Македонија, по што причинил материјална штета – НЕМА ДОЗВОЛА ЗА ДВИЖЕЊЕ на плоштадот, иако има поднесено такво барање, се наведува во соопштението на Град Скопје. Возачот, странец, државјанин на Турција е приведен и изведен пред суд. За овој настан МВР ќе поднесе и соодветен […]

Вести Македонија Ударни вести

Замената на дозволите за поседување на оружје трае до 4 јуни 2023 година

  Министерството за внатрешни работи, ги информира граѓаните дека дека согласно одредбите од членот 34 од Законот за изменување и дополнување на Законот за оружјето („Службен весник на Република Македонија“ број 97 од 28.05.2018 година), рокот за замена на дозволите за поседување и носење на оружје, овластување за носење на оружје и дозволите за поседување […]

Вести Македонија Ударни вести

Општина Карпош: Да се отстрани нелегалниот верски објект во Злокуќани

  Во врска со нелегалното градење верски објект (минаре) во населбата Злокуќани,  на 8 јануари, инспекциската служба на Општина Карпош излезе на терен. Во моментот кога е извршена контролата не се вршени градежни дејствија, информираат од Општината. Инспекторатот одреди 15 дена рок за доброволно отстранување на нелегалниот објект и ги повика одговорните лица на средба […]

Вести Македонија Ударни вести

НБРМ: Одземена дозволата за работа на штедилницата „МАК БС“

Со решение на гувернерот на Народната банка на Република Македонија бр. 30679 од 3 октомври 2017 година, на Штедилница „МАК БС“ ДОО Скопје ѝ е одземена дозволата за основање и работење заради нејзина преобразба во финансиско друштво. „Врз основа на издадена дозвола од страна на Министерството за финансии, овој субјект ќе продолжи да работи со […]