Вести Македонија

ВИДЕО: Беса и ДР-ДПА ја следат ситуацијата – Ахмети да донесе одлука во согласност со декларацијата

Движењето Беса и ДР-ДПА, се во исчекување на епилогот од преговорите на раководството на ДУИ. Тие засега не сакаат да коментираат дали партијата која доби 10 пратеници на изборите на 11 декември ќе направи коалиција со ВМРО-ДПМНЕ, која одбива да продолжи мандатот на СЈО и двојазичноста. Токму овие два услови се дел од заедничката декларација […]