Алтернатива Настани Ударни вести

„Мобил Фестивал 2017“ – пријавување филмови снимени со мобилен телефон

Меѓународниот фестивал за филмови снимени со мобилен телефон „Мобил Фестивал“ објавува отворен повик за пријавување филмови за осмото издание, кое ќе се одржи од 10-ти до 18-ти ноември во Скопје. Право да се пријават имаат сите филмови кои се снимени со мобилен телефон кои не се подолги од 10 минути, а истите претходно не биле […]

Алтернатива Музика и Филм Настани

„Кога денот немаше име“ на Бела ноќ во кино Милениум

  На 7. октомври филмот “Кога денот немаше име” ќе има претпремиерно прикажување на 07.октомври во рамките на манифестацијата „Бела ноќ”, во Кино “Милениум”, со две проекции, во 20 и 22 часот. Филмот „Кога денот немаше име“ на Теона С. Митевска минатата недела беше прикажан во натпреварувачката програма на Интернационалниот филмски фестивал „Браќа Манаки“ во Битола. […]

Алтернатива Музика и Филм Настани Ударни вести

13. Фестивал на новиот германски филм

13. Германскиот филмски фестивал во Скопје ќе биде отворен на 4.октомври.  Наградениот германски игран филм „Чик“ на култниот Фатих Акин ќе ја има честа да го отвори фестивалот со почеток во 20 часот во киното Милениум. Особеност на овој фестивал е што филмската понуда не претставува само ексклузивно уживање за скопјани, туку филмовите на престојниот […]