Вести

„Газпром“ ќе го одмрзне „Јужен тек“ ако политичкиот амбиент се промени

Руската гасна компанија „Газпром“ би можела веднаш да го одмрзне проектот „Јужен тек“ ако политичкиот амбиент се промени, изјави денеска заменик-претседателот на управнот одбор на „Газпром“, Андреј Круглов. Круглов наведе дека проектот „Турски тек“ е подготвен за привлекување на проектно финансирање, пренесува руската агенција ТАСС. Тој додаде дека „Газпром“ ќе ги намали трошоците во работењето […]