Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Дојави за бомби во МНР, ГТЦ и средни училишта

  Дојави за поставени бомба пристиганале изутринава во Министерството за надворешни работи, до Градскиот трговски центар и до неколку средни училишта во Скопје. “До Министерството за надворешни работи преку електронска пошта пристигна информација дека во зградата се поставени експлозивни направи. Министерството веднаш ги извести соодветните служби во МВР, по чии насоки заградата е веднаш евакуирана. […]

Вести Македонија Ударни вести

Новата градска власт ќе го реконструира ГТЦ

Фотографиите од Градскиот трговски центар што денеска ги презентираше ВМРО-ДПМНЕ се најдобриот доказ за односот на оваа партија и Коце Трајановски кон една од најрепрезентативните градби во Скопје, кон Скопје и кон граѓаните. Доколку ВМРО-ДПМНЕ и Трајановски навистина се грижеа за ГТЦ досега ќе го реконструираа објектот, но наместо тоа тие се решија присилно да […]