Вести Свет Ударни вести

Во Холандија зголемен бројот на новозаразени од Ковид-19

  Холандија, која меѓу првите земјите во Европската унија се откажа од речиси сите мерки за заштита од корона вирусот, повторно бележи голем пораст на новозаразени. За помалку од две недели, дневниот број на позитивни тестови се зголеми речиси шестпати, од 550 случаи на 26 јуни на околу 3.700 вчера, јави Бета. Најголем број нови […]

Вести Изјави Македонија

Димитров и Кундерс потпишаа декларација за соработка меѓу Македонија и Холандија

“Денес потпишав Декларација за партнерство и соработка меѓу Република Македонија и Кралството Холандија. Охрабрува што Холандија, земја што толку високо го поставува владеењето на правото, ја препознава нашата цврста решеност да изградиме вистинска европска демократија.” Никола Димитров