Вести Македонија Ударни вести

Заев: Заштедивме 200.000 евра од премиерскиот буџет, ги наменивме парите за 20 инкубатори за болници низ Македонија!

Претседателот на СДСМ и премиер на Република Македонија, Зоран Заев во изјава за медиумите го соопшти ставот за одредени непосакувани состојби во здравството поврзани со смртноста на новороденчињата. Заев го пренесе посочувањето на здравствените работници и стручните лица од фелата дека тоа е резултат на погрешните политики на минататата власт, што рефлектираа недостаток на инкубатори […]