Вести Македонија

„5 до 12“ на средба со министрите Дескоска и Таравари

Од страна на Министерството за образование и наука ќе бидат вклучени претставници на граѓанската иницијатива „5 до 12“ во работните групи, кои ќе се формираат за измена на законите за основно и средно образование, како и на Законот за учебници. Ова се наведува во соопштението од МОН по денешната средба на министрите за образование и […]