Вести Свет

Кастро очекува нормализирање на односите со САД, но не на штета на Куба

Кубанскиот претседател Раул Кастро изјави дека Куба се надева дека ќе се нормализираат односите со САД, но истакна дека администрацијата на новиот американски претседател, Доналд Трамп, не би требало да очекува отстапки што ќе му наштетат на суверенитетот на Куба. Пред да ја преземе должноста, претседателот Трамп се закануваше дека ќе го минира и онака кревкиот процес […]