Спорт

Копа Америка: По изведување на пеналите Чиле повторно го освои купот

Веќе втора година по ред Чиле ја победи Аргентина, повторно по изведување на пенали ЊУЈОРК (АА) – Фудбалската репрезентација на Чиле ја одбрани титулата на Копа Америка, која оваа година се одигра во Соединетите Американски Држави (САД). Веќе втора година по ред ја победи Аргентина, повторно по изведување на пенали со резултат од 4:2 (0:0 […]