Алтернатива Настани

ЈАВНА СОБА: “Вечер на таленти” – Лица со попреченост ќе ги претстават своите таленти

Јавна соба, 22 јуни Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија го организира настанот „Вечер на таленти”, на кој ќе биде претставено видеото работено по сценарио, подготвено од страна на две студентки од Институтот по дефектологија при Филозофскиот факултет во Скопје, Марија Михајловска и Ангела Николовска. Видеото ги прикажува талентите и можностите на неколку […]