Вести Македонија

ВЕЛОСИПЕДОТ СЕ УШТЕ НАЈМУДРА ОПЦИЈА ЗА ТРАНСПОРТ

Светскиот ден на велосипедистите оваа година Град Скопје го дочека справувајќи се со предизвиците на светската пандемија на коронавирусот која го наметна велосипедот како најбезбедно превозно средство од аспект на превентивната заштита од Ковид-19. Во тек е јавниот повик за субвенционирање за купување на велосипед за жителите на Скопје кој градот ко распишува веќе неколку […]

Алтернатива Настани Ударни вести

Европска недела на движењето: „Движи се за здравје“

Во рамки на Европската недела на движењето, што се одржува од 21 до 27-ми овој месец, денеска на платото пред фонтаната „Лотос“ во Градскиот парк ќе се одржат забавно – рекреативни игри под мотото „Движи се за здравје“. Манифестацијата е во организација на Федерацијата за рекретивен спорт и Спортскиот оддел при Детскиот културен центар „Карпош“, […]